Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

Gold plated sieraden

door Louisa
28 April 2024

Wat is gold plated?

Als je het hebt over gold plated sieraden dan heb je het over vergulde of doublé sieraden. Dit zijn sieraden die bedekt zijn met een dun laagje echt goud. De sieraden zijn bijvoorbeeld gemaakt van brass, koper of zilver en krijgen één of meer goudbadjes om er op die manier een klein laagje goud overheen te leggen. De oorbellen, gold-plated kettingen, ringen en armbandjes krijgen hierdoor een prachtige luxe uitstraling.
Het kan dan gaan om 14 karaat goud of 18 karaat goud, maar ook om witgoud en roségoud.
Als het laagje goud over echt zilveren sieraden is gelegd en minimaal 2,5 micron dik is mag je spreken van gold vermeil. Dit is heel geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. 
Als je op een juiste manier zorgt voor goud vergulde sieraden dan heb je er lang plezier van en zijn ze een schitterende toevoeging aan jouw sieraden collectie.

gold plated sieraden

Waarom kies je voor gold plated sieraden en niet voor helemaal goud?

De belangrijkste reden om voor goldpated oorbellen, een goldplated ketting, ring of gold plated armbanden te kiezen is waarschijnlijk de prijs. Een sieraad wat helemaal gemaakt is van goud is erg duur!
Het dunne laagje goud op een sieraad van een goedkoper (edel)metaal maakt dat het sieraad wel dezelfde luxe uitstraling krijgt als echt goud. Een laagje goud op een sieraad zal uiteraard slijten. Hoe snel dit slijt hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld hoe vaak je het draagt, hoe je het behandelt, de zuurgraad van je huid en de dikte van het laagje goud. 
Veel goedkope goldplated sieraden hebben een superdun laagje goud van slechts een paar tienden micron. Ze zullen snel slijten omdat het laagje echt goud super dun is. Het sieraad zal dan ongeveer 1 tot 2 maanden mooi blijven. Perfect als je een sieraad voor een feestje of een vakantie wilt aanschaffen en er niet te veel geld aan wilt uitgeven. 
Een dikkere laag goud kan er voor zorgen dat de laag niet snel zal slijten. Als je sieraad bijvoorbeeld met 3 micron goud is bewerkt dan zal het, uiteraard met de juiste verzorging, jarenlang mooi blijven.
Let er bij het kopen van vergulde sieraden dus altijd op hoeveel micron er is gebruikt, dan kun je zelf inschatten hoe lang het sieraad ongeveer meegaat.
Daarnaast is het afhankelijk van de ondergrond. Een onderlaag van bijvoorbeeld brass is heel geschikt, dit is namelijk al goudkleurig. Ben je gevoelig voor allergische reacties, dan kun je het beste kiezen voor goldplated over echt zilver heen. Een nadeel is dat het zilver door de goudkleur heen kan komen als er slijtage komt. Je kunt dan ook het beste kiezen voor de vermeil variant, deze is over zilver maar heeft minimaal 2,5 micron en zal daardoor heel lang mooi blijven.

oorringetjes goud verguld

Goldplated oorbellen

Tegenwoordig zijn gold plated oorbellen erg gewild. Ook bij Leelavadee Jewelry shop je tegenwoordig naast het grote assortiment zilveren oorbellen, nu ook gold plated oorbellen. Het assortiment goldplated oorbellen wordt elk seizoen groter.

Gold plated oorbellen zijn er in veel soorten. Er zijn oorknopjes met een sprankelend zirkonia steentje en met een minimalistisch design. De ear climber is een oor sieraad wat relatief nog niet zo lang in de mode is maar het laatste jaar enorm in populariteit heeft gewonnen. Oorringetjes zijn super hip, 2 kleine oorringen naast elkaar is helemaal trendy. Bij Leelavadee jewelry shop je er ook nog een mooie ear cuff goud bij om je earparty helemaal compleet te maken. 

gold plated oorbellen

Op zoek naar een gold plated ring ?

Ben je op zoek naar goldplated ringen en zoek je een ring die van goede kwaliteit is, dan ben je bij Leelavadee.nl aan het juiste adres. Wij hebben een aantal gold vermeil ringen met echte edelsteen in het assortiment. Dat betekent dat de ringen van een uitstekende kwaliteit zijn want het laagje goud wat over 925 sterling zilver is gelegd, is hier maar liefst 3 micron. 

gold plated ring

Naast de gold vermeil collectie is er ook een collectie verguld over brass met edelsteen. Hier is gewerkt met 3 micron 18 karaat goud. Omdat brass al een gele kleur heeft en de vergulde goudlaag erg dik is zullen deze sieraden erg lang mooi blijven. 

Goldplated ring malachiet Monique

Goldplated geboortesteen ketting

Een geboortesteen ketting is een prachtige en betekenisvolle manier om je persoonlijke stijl en sentiment te combineren. Elke maand van het jaar heeft een ander steentje. Een geboortesteen ketting is het perfecte cadeau, of het nu een verjaardag, jubileum of een andere speciale gebeurtenis is. Door een ketting te kiezen met de geboortesteen van een geliefde of kind, geef je een geschenk dat een diepere betekenis heeft.

Met een goldplated geboortesteen ketting draag je niet alleen een mooie sieraad, maar ook een stukje van je persoonlijkheid. Het is een symbool van liefde, vriendschap en verbondenheid dat nooit uit de mode raakt. Kies vandaag nog een geboortesteen ketting en geef een cadeau met betekenis.

goldplated geboortesteen ketting

Tips voor het onderhoud van gold plated sieraden

  1. Kijk uit met water, dus douchen, zwemmen of handen wassen met de sieraden raden we ten sterkste af.
  2. Draag liever geen gold plated sieraden tijdens het sporten, door het zweten kunnen de sieraden snel minder mooi worden.
  3. Draag geen gold-plated sieraden tijdens het tuinieren of klussen, hierdoor zal de goudlaag snel slijten.
  4. Tijdens het koken kun je een goldplated sieraad beter even af doen omdat tijdens het koken vaak nogal wat water wordt gebruikt of stoom vrij komt.
  5. Bewaar de sieraden niet in een badkamer, dat is te vochtig en daar kunnen vergulde sieraden niet goed tegen.
  6. Gebruik geen haarlak, Parfum of handcrème bij de vergulde sieraden.
  7. Breng eerste de parfum of make-up aan en doe pas daarna de sieraden aan/in.
  8. Draag je het sieraad niet, doe het dan terug in het sieraden doosje of sieraden zakje.
  9. Maak de goldplated sieraden schoon met een zachte doek zonder zeep of water.

Gold plated sieraden online kopen

Leelavadee Jewelry is jouw online sieraden shop voor hoogwaardige gold plated sieraden. Als je op zoek bent naar prachtige stijlvolle sieraden zonder het prijskaartje van massief goud, dan bent je bij ons aan het juiste adres. Onze collectie gold plated sieraden combineert luxe en betaalbaarheid op een manier die je nergens anders zult vinden. Ons goud vergulde assortiment wordt elk seizoen groter, zo bieden we inmiddels een breed scala aan gold plated sieraden. Van elegante kettingen en verfijnde armbanden tot stijlvolle oorbellen en unieke ringen. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een luxe uitstraling te bieden, terwijl het toch betaalbaar blijft.

Onze gold plated sieraden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zorgvuldig verguld met een dikke laag goud, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Bovendien bieden we een verscheidenheid aan stijlen, zodat je altijd iets zult vinden dat past bij jouw smaak en voor elke gelegenheid.

Het bestellen bij Leelavadee is eenvoudig en veilig. Met onze snelle verzending en uitstekende klantenservice kun je erop vertrouwen dat je een geweldige online shop ervaring zult hebben.
Ontdek vandaag nog onze prachtige collectie gold plated sieraden en voeg net dat beetje luxe toe aan jouw leven!

gold plated ketting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Gold plated sieraden
door Louisa
28 April 2024
Lees meer
Het mooiste Moederdag cadeau
door Louisa
20 April 2024
Lees meer
Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer