Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?

door Louisa
17 April 2024

Follow my blog with Bloglovin

Alles wat je moet weten over de verschillende oorbellen

Oorbellen zijn een van de meest geliefde sieraden die de persoonlijkheid van vrouwen én mannen van over de hele wereld al eeuwen versterkt. Oorbellen zijn er in heel veel soorten en stijlen. Of je nu houdt van klassiek goud en zilver of een hippe Boho style met kraaltjes en veertjes, klein en subtiel of extravagant, er zijn oorbellen voor elke stijl en ieders smaak.
De verschillende oorbellen:

Bij Leelavadee Jewelry hebben we een groot assortiment zilveren oorbellen. Je kunt gerust spreken van één van de grootste assortimenten oorbellen zilver online. Je hebt een ruime keuze aan earcandy en dat is leuk, zeker als je meerdere gaatjes in je oor hebt. Dan kun je volop combineren met verschillende soorten oorbellen. De zilveren oorbellen kunnen soms wat groen of zwart worden, dit heeft diverse oorzaken. Je kunt je zilveren oorbellen gemakkelijk weer glanzend schoon poetsen met een Leelavadee Zilver poetsdoekje

edelsteen oorbellen

Statement oorbellen

Statement oorbellen zijn opvallende en grote oorbellen. Deze oorbellen moet je durven te dragen. Draag jij statement oorbellen dan laat je een stukje van je unieke persoonlijkheid en je eigen stijl zien. Je kunt door een paar grote oorbellen je dagelijkse outfit een enorme boost geven maar je kunt de eyecatchers ook elke dag dragen om je eigen modebewuste en creatieve stijl uit te dragen.

welke oorbellen passen bij mij?

Kleine oorbelletjes

De klassieke oorknopjes zijn tijdloos en eenvoudig. Door de afmeting die meestal niet erg groot is, kun je de kleine oorknopjes heel goed dagelijks dragen. Meestal bestaat de stud oorbel uit een edelsteentje, een glinsterend CZ steentje, een parel of een zilveren figuurtje. De kleine oorbelletjes zijn geschikt voor elk oor, het past vrijwel altijd. Ook zijn kleine oorbelletjes erg leuk om met elkaar te combineren als je meerdere gaatjes in je oor hebt want er passen er best een aantal naast elkaar.
Ook de kleine oorringetjes zijn hip op dit moment. Zowel de gold plated als de zilveren oorringetjes zijn populair. Soms hangt er een leuke oorbel bedel aan het oorringetje, of je kunt er zelf een setje leuke oorbedels aanhangen. Daarnaast blijven de Bali hoop oorringetjes erg gewild. Je kunt de kleine oorringen ook superleuk samen met andere oorbellen dragen als je meerdere gaatjes in je oor hebt. Een rij van 2, 3 of zelfs meer kleine oorringetjes is enorm hip.

kleine oorringetjes

Welke oorbel past bij jouw gezicht?

Meestal kies je een oorbel uit die je meteen erg mooi vindt qua vorm, materiaal of kleur. Ook kies je een setje oorbellen vaak uit om je outfit af te stylen. Welke oorbel nu het beste bij jouw gezicht past hangt helemaal af van de vorm van je gezicht.

Oorbellen voor bij een rond gezicht 

Bij een rond gezicht kun je op zoek gaan naar langwerpige oorsieraden zodat je wat lengte gaat creëren. Druppelvormige oorbellen, oorhangers of ontwerpen met lijnen in de lengte zijn perfect bij een rond gezicht. Geometrische en rechthoekige oorbellen met strakke vormen zullen je ronde gezicht goed staan. 
Als je een rond gezicht hebt kun je beter geen brede lijnen of ronde oorbellen uitkiezen. Ook is te groot niet de beste optie, houd het klein of middelgroot wat betreft de afmeting van je oorsieraad.

lange oorbellen

Oorbellen die passen bij een hartvormig gezicht

Heb jij een hartvormig gezicht met een wat breder voorhoofd en een kleine kin, dan kun je het beste oorbellen kiezen met een vorm die tegenovergesteld is, dus wat breder aan de onderkant en smaller aan de bovenkant. Gelukkig is er een enorme keuze aan chandelier oorbellen en oorstekers maar ook driehoekige oorbellen of oorbelletjes met ronde hangers zijn een perfecte keuze.
Je kunt beter geen hartvormige oorbellen of hele lange oorbellen die tot onder de kin komen dragen. Kies liever voor middelgrote ovale oorringen of ooringetjes met hangers die de balans in je gezicht terug zullen brengen. 

Welke oorbellen passen bij een vierkant gezicht
Als jij een vierkant gezicht hebt kun je met een paar ronde oorbellen de hoekige lijnen van je gezicht verzachten. Ronde oorknopjes, hangers met circeltjes of andere ronde vormen zoals een druppelvorm of een ovale oorbel zijn heel geschikt. Je kunt gerust kiezen voor iets langere oorbellen die richting je kaak gaan. De ronde vorm van het sieraad zal de hoekige vorm van je kaaklijn doen verzachten.
Minder geschikt voor een hoekig gezicht zijn rechte lijnen zoals vierkantjes, rechthoeken of rechte lijnen.

Kies de mooiste oorbel voor bij een langwerpig gezicht

Oorbellen met ronde of volumineuze ontwerpen zijn ideaal voor een langwerpig gezicht. Deze oorbellen laten je gezicht namelijk wat breder lijken. Grote ronde studs, knopjes met opvallende details, of oorringen met volle hangers. Deze oorbellen helpen de aandacht naar de breedte van het gezicht te trekken en verzachten de verticale lijnen. Korte oorbellen zijn ook perfect voor een iets langwerpig gezicht. Oorstekers en kleine hangers die net boven de kaaklijn vallen, geven de illusie van een korter gezicht. Vermijd lange, dunne oorbellen zoals lange druppels of lineaire ontwerpen, omdat deze de lengte van het gezicht kunnen benadrukken.
Kies oorbellen die een horizontaal effect creëren en de nadruk leggen op de zijkanten van het gezicht om een prachtig evenwicht te bereiken. Experimenteer met verschillende stijlen om te ontdekken welke oorbellen het beste bij jouw langwerpige gezicht passen en je natuurlijke schoonheid accentueren.

Welke oorbellen passen bij een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht heb je het geluk dat vrijwel elke oorbel je goed zal staan omdat de proporties van een ovaal gezicht als ideaal worden beschouwd. Toch zijn er bepaalde oorbellen die je natuurlijke schoonheid en balans kunnen accentueren. Voor een ovaal gezicht zijn veelzijdige oorbellen een uitstekende keuze. Korte studs, knopjes, kleine druppels, en zelfs langwerpige oorbellen kunnen allemaal geweldig staan bij een ovaal gezicht. Deze stijlen benadrukken de al evenwichtige proporties en voegen subtiel elegantie toe.
Brede, ronde oorbellen kun je wellicht beter vermijden, omdat deze de gezichtsstructuur kunnen verzachten en de ovale vorm minder zichtbaar maken.

Het belangrijkste is dat je oorbellen kiest waar je je prettig en zelfverzekerd bij voelt. Experimenteer met verschillende stijlen en ontwerpen om jouw persoonlijke stijl te ontdekken en te benadrukken.

zilveren oorringen

Online oorbellen kopen bij Leelavadee Jewelry

Bij Leelavadee koop jij je oorbellen online. Met het fantastisch grote assortiment is dit dé ultieme webwinkel om online oorbellen te kopen! Bij ons vind je een prachtige collectie oorbellen die je look naar een hoger niveau tillen. Laat je betoveren door onze unieke oorbellen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen én met vakmanschap zijn vervaardigd.

Elegantie en stijl, duurzaam en kwaliteit. Dat zijn onze kernwoorden. Van klassieke studs tot trendy hangers en opvallende statement oorbellen, we hebben voor iedereen wel een paar passende oorbellen. Onze oorbellen zijn ontworpen om jou te laten stralen!

Wat maakt Leelavadee Jewelry uniek? We streven naar perfectie en bieden alleen de beste kwaliteit materialen, zoals 925 sterling zilver, 14 en 18k vergulde sieraden en echte edelstenen. Onze ontwerpen worden zorgvuldig gekozen en we vernieuwen regelmatig onze collecties om aan de nieuwste trends te voldoen. 

Wij vinden het erg belangrijk dat de oorbellen schoon zijn, het is een hygiene product. Vandaar ook dat wij onze oorbellen in een doorzichtige verpakking verzegelen. Zo ben jij altijd verzekerd van een schoon product.

zilveren oorknopjes zirkonia

Het bestellen van oorbellen bij Leelavadee Jewelry is eenvoudig en veilig. Onze gebruiksvriendelijke website biedt een prettige winkelervaring, met gedetailleerde productafbeeldingen en beschrijvingen om je te helpen de perfecte keuze te maken. Onze beveiligde betalingsmogelijkheden zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt winkelen.

We bieden ook een snelle en betrouwbare levering, zodat je niet lang hoeft te wachten om je nieuwe aanwinst te dragen. Of je nu een cadeau voor een speciaal iemand zoekt of jezelf wilt verwennen, we zijn er om aan al je wensen te voldoen.

Daarnaast staat ons klantenservice team altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden tijdens het aankoopproces. Jouw tevredenheid is onze hoogste prioriteit, en we streven ernaar om je een onvergetelijke winkelervaring te bieden.

Dus waar wacht je nog op? Bezoek vandaag nog de sieraden webshop Leelavadee Jewelry en ontdek een prachtige wereld van oorbellen die je look compleet maken. Geniet van de magie van online winkelen en vind de perfecte oorbellen die jouw persoonlijkheid laten schitteren.

Gold plated sieraden
door Louisa
28 April 2024
Lees meer
Het mooiste Moederdag cadeau
door Louisa
20 April 2024
Lees meer
Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer