Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

Geboortesteen sieraden

door Louisa
1 September 2021

SIERADEN DOOR DE JAREN HEEN

Sieraden zijn altijd al in trek geweest. Ze worden al decennia lang gedragen, veelal om mee te pronken en op te vallen. Schelpen, botten, en stenen werden vroeger al als sieraad gedragen. Vrouwen droegen sieraden om een man te veroveren. Later kwamen daar verschillende metalen bij die door edelsmeden om werden gevormd tot sieraden. 
Mensen zochten in de oudheid al naar sieraden die zorgden voor bescherming. Zodoende dat edelstenen al snel werden verwerkt in sieraden. Ook wilden ze vaak kleur geven aan hun uiterlijk met gekleurde natuursteen sieraden of beschilderde sieraden. Tot slot werden sieraden ook vaak als een investering aangekocht, sieraden hadden ook toen vaak een bepaalde waarde. Hiermee werd rijkdom en macht getoond. 
Tegenwoordig wordt er ook nog wel geïnvesteerd in bijvoorbeeld gouden sieraden of diamanten maar zoeken we vooral sieraden uit die onze hippe outfit compleet kunnen maken. Vooral ringen zijn al lang gewild en niet meer weg te denken als fashion accessoire. Een ketting of zilveren armband maakt het uiteraard helemaal af! 

 

GEBOORTESTEEN SIERADEN

Een geboortesteen is niet zomaar een steen. Het is een steen die hoort bij een bepaalde maand. Bij januari hoort Granaat ofwel Garnet en bij februari hoort Amethist. Bij maart hoort Aquamarijn, bij april transparante quartz of diamant en bij mei hoort Smaragd, in het engels Emerald. Bij juni hoort Lavender, hele lichte Amethist, bij juli hoort Robijn of Ruby, bij augustus hoort Peridot en bij september hoort Saffier. Voor het laatste kwartaal hoort Roze Tourmalijn bij oktober, bij november hoort Citrien en bij december hoort Blauwe Topaas.
Je gaat vaak op zoek naar een geboortesteen als je een steen van een specifieke maand wilt dragen. Misschien omdat jij zelf bent geboren in die maand, maar ook wel omdat je iemand liefhebt die geboren is in een bepaalde maand, bijvoorbeeld je geliefde, je kindje of een van je ouders. 
Het sieraad met de geboortesteen kan als een talisman gedragen worden, het kan je kracht, troost en geluk geven. Je kunt een geboortesteen aan een ketting, in een ring of in een edelsteen armband dragen. Of wat denk je van een set oorbellen geboortesteen?!
Ook is het mogelijk om de birth stone hangertjes aan een ketting te combineren met edelsteen oorbedels aan een oorringetje. Hoe leuk is dat!

birthstone

 

GEEF EEN BIRTHSTONE SIERAAD CADEAU

Hoe mooi is het om geboortesteen sieradencadeau te geven?! En dat kan heel goed met de edelsteen sieraden uit de sieraden webshop van Leelavadee Jewelry. Een birthstone sieraad zal altijd met veel gevoel gegeven en ontvangen worden. Het is immers met alle liefde uitgezocht en zal alleen al daarom ook met veel liefde worden ontvangen. 
Sinds kort hebben we de birtstone kettingen in ons assortiment. Hét ultieme kettinkje om te dragen én om kado te geven. Als je een geboortesteen ketting aanschaft zal het in een mooi cadeaudoosje verpakt worden. Je kunt je sieraad weer veilig in het doosje opbergen als het niet gedragen wordt zodat het heel lang mooi blijft. Door het doosje heeft het ook direct een prachtige uitstraling gekregen zodat je het op een prettige manier weg kunt geven. Dus ben jij op zoek naar het perfecte cadeautje? Shop dan een mooie zilveren edelsteen ketting bij Leelavadee Jewelry.

cadeau leelavadee

 

 

 

 

 

 

 

Het mooiste Moederdag cadeau
door Louisa
20 April 2024
Lees meer
Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer
Herfst sieraden
door Louisa
10 Oktober 2023
Lees meer