Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

Spirituele sieraden

door Louisa
10 Augustus 2022

Spiritualiteit

Spiritualiteit komt van het Latijnse woord 'Spirit' en betekent 'geest'. Iedereen is in meer of mindere mate spiritueel maar niet iedereen leeft spiritueel. Spiritualiteit ligt bij jezelf, is heel aards en gaat met name over het bewust zijn of het bewust worden. Het kan volledig los staan van godsdienst of religie. Ook hoef je het beslist niet te zien als iets 'zweverigs'. Want eigenlijk ben je zelf ook spiritueel, alleen weet je het soms zelf niet. Wat beweegt je, wat geeft betekenis aan je leven, wat is je drijfveer voor iets. Het kan gaan om je familie, hobby of werk. Allemaal zingevende factoren. Bij spiritualiteit staat het bewust zijn centraal. Je bewust zijn of worden van de zingeving, de kwaliteit en de motivatie. Zo geef je betekenis aan het leven. Wil je je spiritualiteit ontwikkelen? Dan kun je hier bewust mee aan de gang gaan. Er zijn vele manieren om spiritueler te leven. Hoe je dat doet is heel persoonlijk en moet een beetje bij je passen. Sommige mensen kunnen genieten van de stilte en merken waarschijnlijk dat dit de geest goed doet. Wil je dit nog wat verder uitdiepen dan kun je gaan mediteren. 
Soms ben je het contact met jezelf kwijt. Dan is het tijd om dit te gaan veranderen.
Vraag jezelf af wat je doel hier op aarde is of waarom je hier op aarde bent. Laat je gevoelens en ervaringen je geest (je spirit) voeden. Kies eens iets uit waar je blij van wordt en wat goed voelt. Wat doen deze ervaringen met je. Het hoeft echt niet iets bijzonders te zijn, het kan iets simpels zijn als de hond uitlaten, de planten water geven of een boterham eten. Zo kun je je bewust worden van zaken die belangrijk voor je zijn. Je zult merken dat je zo dichter bij jezelf komt. Het geeft je weer nieuw energie en je voelt je gelukkiger. Het is immers maar vermoeiend om iemand te moeten zijn die je eigenlijk niet bent!
Het is een innerlijke ervaring. Spiritualiteit is het bewust worden hiervan. Leef in plaats van je te laten leven!

Tree of life

De tree of life is één van die symbolen die heel veel mensen aanspreekt. De tree of life, oftewel de levensboom, staat voor het leven zelf. Het tree of life symbool staat met zijn wortels, stam, takken en bladeren voor kracht, balans en groei.  Met de wortels in de aarde staat de boom vast en geaard. Dit betekent dat de boom in balans is. De wortels verwijzen ook naar beneden in de aarde , naar het verleden. De takken rijken naar de hemel en verwijzen naar de toekomst. De bladeren die elk jaar afvallen en elk jaar weer aangroeien laten de cyclus van het leven zien. De boom groeit van klein boompje door tot grote woudreus, dit staat symbool voor groei en ontwikkeling, voor het leven!

De tree of life wordt niet voor niets zo veel verwerkt in sieraden. Heel veel mensen willen dit spirituele symbool graag dragen. Bij Leelavadee Jewelry bieden we verschillende sieraden aan met dit prachtige levens symbool. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit oorhangers, oorknopjes, armbandjes, een zilveren ring, een zilveren ketting hanger of een enkelbandje met de tree of life. 

Lotus

De lotusbloem staat symbool voor zuiverheid en puurheid. In het Boeddhisme, Hindoeïsme en taoïsme wordt de groei van de lotusbloem vergeleken met de spirituele groei van de mens. 
Het zaadje van de lotus begint met groeien in een drassige modderige bodem. Zodra het wateroppervlak wordt bereikt komt er een prachtige bloem tevoorschijn.
De drassige bodem staat symbool voor ons verleden en de bloem voor het heden. Het verleden zal er altijd zijn en heeft ons gevormd. We kunnen dit verleden achter ons laten en we kunnen vervolgens boven ons zelf uitstijgen. We hebben het verleden nodig om te kunnen groeien, maar als we kunnen ontsnappen uit een donker verleden (de modderige bodem) komt de schoonheid tevoorschijn (de prachtige bloem).
De lotusbloem opent zich 's morgens als de zon opkomt en sluit zich na zonsondergang. Dit staat symbool voor de cyclus van de natuur, de cyclus van het leven, het symboliseert de steeds terugkerende vernieuwing.

Bij Leelavadee Jewelry vind je tal van sieraden met een lotus bloem. 
Van mooie enkelbandjes met een lotus bloem tot armbandjes, oorknopjes, oorhangers, ringen, en hangers voor aan een ketting. Er is zelf een teenring met een lotus bloem verkrijgbaar, hoe bijzonder is dat!

Spirituele sieraden

Naast de tree of life en de lotus zijn er nog tal van andere sieraden in de Leelvadee Sieraden webshop te krijgen met een spiritueel teken of met een betekenis. Bijvoorbeeld een armbandje of enkelbandjes met mooie ohm bedeltjes, een enkelbandje met een olifant of een schildpadje, of de flower of life ring of hanger. Deze sieraden zijn ook fantastisch om met elkaar te combineren. Maak je eigen spirituele sieraden combinaties.
Ohm, Flower of life, maar ook de vlinder, schildpad of olifant zijn sieraden die op het spirituele vlak erg in trek zijn. Naast de spirituele betekenis zijn ze ook nog eens erg mooi om te zien en te dragen.

Edelsteen sieraden en spiritualiteit

De edelsteen is al van oudsher iets spiritueels. Er wordt van de verschillende edelstenen gezegd dat ze allemaal een bijzondere werking zouden hebben. Per steen verschilt deze werking.
Het is extra fijn om edelsteen sieraden te kopen en te dragen maar ook om cadeau te geven. Het ziet er niet alleen fraai uit maar misschien ga je je er ook nog wel beter door voelen. Van sommige stenen wordt bijvoorbeeld gezegd dat je er beter van gaat slapen. Andere stenen zorgen voor meer energie, werken stimuleren en activerend of geven je een gevoel van bescherming. Welke edelsteen je dan kiest is natuurlijk helemaal aan jou. Zo kun je kiezen voor een tijgeroog sieraad als je last hebt van angsten of voor een maansteen als je gestresst bent. Van amethist wordt gezegd dat het goed kan helpen tegen hoofdpijn.
Bij ons vind je een groot assortiment van de verschillende stenen, verwerkt in zo'n beetje elk edelsteen sieraad wat je maar kunt dragen. Zo kun je heel makkelijk natuursteen kralen armbanden dragen bij elke outfit. Voor dames en heren is er een fraai assortiment van deze spirituele armbanden. Ook de maansteen ketting is erg in trek als spiritueel sieraad. Niet alleen vanwege de betekenis maar ook omdat de steen gewoonweg zo fantastisch mooi is. 

edelsteen ring

Spiritueel cadeau

Na het lezen van deze blog is het vast wel duidelijk, bij Leelavadee kun je te kust en te keur als het om spirituele sieraden gaat. Maak je spirituele collectie compleet met een zilveren sieraad uit onze sieraden webshop. Zoek je een cadeautje voor iemand waarvan je weet dat diegene van spiritualiteit houdt? Dan ben je bij Leelavadee aan het juiste adres. We kunnen het sieraad ook mooi voor je inpakken, dat geeft nog leuker weg. En blijkt achteraf dat het toch niet helemaal de juiste maat of edelsteen is, dan kun je het uiteraard altijd retourneren, dat is geen enkel probleem. Wil je dat risico toch niet lopen, dan kun je ook nog kiezen voor de cadeaubon, dat is natuurlijk altijd goed. 

 

 

Het mooiste Moederdag cadeau
door Louisa
20 April 2024
Lees meer
Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer
Herfst sieraden
door Louisa
10 Oktober 2023
Lees meer