Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

Regenboog Maansteen wat is dat?

door Louisa
28 December 2022

Regenboog Maansteen, wat is dat?

De regenboog Maansteen is een zachte edelsteen, soms wat doorzichtig maar meestal wit met een blauwe of parelmoer achtige glans. Soms ziet deze glans er uit als een regenboog, vandaar ook de naam. Zo kennen we de regenboog maansteen het best. Zo vinden we hem meestal ook het mooist. De prachtige parelmoeren glans vinden we magisch, en dat is het ook. Bij elke lichtinval kan de steen meer of minder kleuren, en dat is de meest bijzondere eigenschap van deze steen.
De maansteen edelsteen kan echter ook beige, bruin of zelfs rood kleuren. Soms heeft de maansteen ook zwarte spikkeltjes, dit zijn stukjes Toermalijn. Sommige mensen vinden deze kleine oneffenheden het  mooist van deze steen, het is immers een teken dat het om een natuurproduct gaat. De blauwe kleur wordt door natrium veroorzaakt, hoe meer natrium er in de edelsteen zit hoe blauwer de kleur. Ook kan er ijzer in de maansteen zitten, dit zorgt voor een rode kleur. Dan noemen we het de rook maansteen.
De steen is vernoemd naar de maan vanwege de prachtige wit glazige kleur en de mooie glans. Soms wordt deze edelsteen ook wel de Adulaar steen genoemd, naar de Zwitserse Adula Alpen. Daarnaast komt de steen voor in de USA, India, Australië en Myanmar. 

Omdat de Maansteen een zachte edelsteen is kunnen er gemakkelijk krassen, barsten en scheurtjes in ontstaan. Deze edelsteen heeft van nature putjes en scheurtjes, ook als de steen gepolijst is. Dit is een eigenschap van deze steen en maakt de steen meestal alleen maar mooier! Draag je de maansteen als sieraad, kijk dan wel uit met water en chemicaliën want daar kan deze zachte steen niet zo goed tegen. De regenboog maansteen is eigenlijk witte Labradoriet. Labradoriet heeft dezelfde eigenschappen. Ook daar zijn scheurtjes, barsten en oneffenheden vrijwel altijd aanwezig.

maansteen edelsteen

De werking van Maansteen

De maansteen is een erg populaire steen. Het is een typische vrouwensteen. Er wordt van gezegd (dit is niet wetenschappelijk bewezen) dat het het immuunsysteem versterkt en een beschermende steen is. Het zou erg goed kunnen helpen bij de typische vrouwenkwaaltjes zoals de pre-menstruele ongemakken, de voortplanting, zwangerschap, bevalling, borstvoeding en de overgang. 
De maansteen is hét geschenk om te geven aan iemand die een zwangerschapswens heeft of zwanger is.

Toch kunnen mannen ook heel goed een maansteen sieraad dragen. Vanwege de prachtige natuursteen is deze steen niet alleen populair bij dames maar ook bij de heren. Alleen al vanwege de bijzondere kleur vinden ook de mannen dit een schitterende edelsteen om in een sieraad te dragen. De maansteen is gekoppeld aan de sterrenbeelden kreeft, weegschaal en schorpioen en hoort bij de geboortemaand juni. Voor mensen met deze sterrenbeelden of geboortemaand kan deze steen wellicht nog net iets specialer zijn.

Sieraden met Maansteen

Sieraden met edelsteen zijn super mooi en heel populair. En dat is niet zo vreemd want een mooie edelsteen in een zilveren ring of aan een zilveren ketting is opvallend en tijdloos. Je kunt edelsteen sieraden combineren bij elke outfit. Het staat prachtig bij een feestelijk broekpak of een galajurk, je gaat op chique. Maar ook als je lekker vlot een spijkerbroek draagt zijn de edelsteen sieraden een fantastisch accessoire om te combineren met je vrijetijdskleding.
Bij Leelavadee Jewelry hebben we een mooi assortiment maansteen sieraden. Je vindt bij ons ringen met maansteen, armbanden, maansteen oorbellen, zowel knopjes en hangers als ringetjes met Moonstone en prachtige natuursteen hangers voor aan een ketting. Op deze manier kun je hele mooie setjes samenstellen. Want als je een maansteen ring draagt wil je er vast ook een maansteen hanger voor aan je ketting bij hebben. Je kunt een hanger kiezen en vervolgens een ketting uitzoeken die bij je past qua lengte. Zo creëer je je eigen maansteen ketting. Je maakt je sieraden set natuurlijk helemaal af met een paar luxe zilveren natuursteen oorbellen.

Maansteen sieraden kopen

Je bent erover uit, je wilt een maansteen sieraad kopen! Voor jezelf of voor iemand anders. Voor een enorm ruime keuze aan maansteen sieraden kun je terecht bij Leelavadee Jewelry. Van oorbellen, tot hangers voor aan een ketting, van armbanden tot ringen met maansteen, wij hebben vast en zeker een sieraad wat bij jou past. 
Als je maansteen oorbellen zoekt kun je ook nog kiezen uit oorknopjes of oorhangers. Bij de oorhangers hebben we een fraai assortiment met grote en kleine varianten. De druppelvormige oorbellen zijn dé meest populaire oorhangers. Ze zijn fraai gevormd en bijzonder elegant. De kleur en de vorm van deze oor sieraden zijn opvallend en niemand kan het ontgaan dat je een paar schitterende oorhangers draagt. 
Als je snel wilt zoeken kun je in onze moonstone collectie kijken. Hier kom je direct uit bij alle maansteen sieraden. Super handig als je alle andere edelsteen sieraden wilt uitsluiten. Je weet wat je wilt, jij wilt maansteen!

Als je jouw keuze hebt gemaakt kun je het sieraad eenvoudig via de Leelavadee sieraden webshop bestellen. Wij doen daarna de rest! We pakken het mooi in in een sieraden doosje of zakje. Hier kun je het sieraad als je het niet draagt ook in bewaren, dan blijft je natuursteen sieraad nog langer mooi. Als wij het hebben ingepakt gaat het nog dezelfde dag met PostNL mee. Meestal bezorgt de postbode het de volgende dag al bij jou in de brievenbus.
Je kunt ook een cadeautje bestellen en het rechtstreeks naar iemand anders laten sturen. Wat zal diegene verrast zijn als ze zo'n mooi maansteen sieraad door de bus ziet vallen. 
Om het nog iets specialer te maken kun je het zelfs in een fraai cadeaupapiertje laten inpakken, hoe mooi en hoe makkelijk!

Heb jij je maansteen sieraad ontvangen en zit er een barst of scheur in? Dat is niet erg, sterker nog, dat is bij deze steen vrijwel altijd zo! Wil je toch liever een meer egale steen zonder al te veel putjes en barsten, dan kun je ons van te voren altijd even contacten om te vragen of we een steen met zo weinig mogelijk oneffenheden willen sturen. Wij doen ons best voor je om hier zo goed mogelijk aan te beantwoorden. Maar let op, door het dragen van de maansteen zullen er ook putjes, krasjes en barstjes ontstaan. De steen is zacht en vrij kwetsbaar. Maar oh... wat is de maansteen mooi, te mooi om niet te dragen!
Elke steen is anders, elke steen is uniek, elke steen is bijzonder!

 

Het mooiste Moederdag cadeau
door Louisa
20 April 2024
Lees meer
Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer
Herfst sieraden
door Louisa
10 Oktober 2023
Lees meer