Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van 10% korting!
Word lid van onze nieuwsbrief

De mooiste ketting hangers

door Louisa
3 November 2022

De geschiedenis van de ketting

Een ketting is al van oudsher een sieraad wat door mannen en vrouwen gedragen wordt. De ketting werd vroeger al gedragen om het lichaam te versieren en om meer op te vallen. De oudste kettingen die zijn gevonden waren gemaakt van botjes, schelpen, steen en tanden.
Rond 2500 voor Christus werden de eerste kettingen van goud gemaakt. Dit werd een sieraad voor de rijksten, een statussymbool. Er werden edelstenen of half-edelstenen gebruikt om de sieraden te verfraaien.  

sieraden egypte

In Egypte zijn graftombes gevonden waar de sieraden in mee zijn begraven. Waarschijnlijk zijn de Egyptenaren ook de eerste mensen geweest die sieraden van goud maakten.
Natuurlijk vonden de armere mensen een ketting ook mooi en voor deze groep werden er vooral kettingen gemaakt van brons, keramiek en glazen kralen.
In Afrika werden kettingen vooral gedragen om te laten zien bij welke stam je hoorde.

sieraden stam afrika

Pas in de vorige eeuw werd de waarde minder belangrijk en vond men kleur, vorm en design belangrijker worden. Tegenwoordig zijn er kettingen die voor iedereen betaalbaar zijn. De materialen en het design bepalen voor een groot deel de prijs, er zijn kettingen van heel goedkoop tot peperduur te krijgen. 

Edelsteen hanger

Ook nu is het hip en trendy om een ketting te dragen. Je kunt een ketting nog mooier maken met een hanger voor aan je ketting. Je kunt een hanger van goud, zilver of van edelsteen aan je ketting hangen. Zo kun je de ketting elke keer weer passend maken bij je outfit. Of je nu een hanger voor elke dag zoekt of een hele speciale en opvallende hanger, er is voor elk budget, voor elke outfit en voor elke gelegenheid wel een passende kettinghanger te vinden.

De trend van deze winter is een zilveren ketting met hanger. En dan het liefst een edelsteen hanger. En daar hebben we nou net bij Leelavadee een grote hoeveelheid van ingekocht. Met name de maansteen hanger en de hangers met labradoriet zijn de populaire natuursteen hangers van dit moment. Zowel de maansteen als de labradoriet kunnen prachtig van kleur veranderen in de verschillende soorten licht. Het mooie aan deze stenen is dat elke steen uniek is, er is eigenlijk geen enkele steen hetzelfde. 

labradoriet hanger

Ook de Larimar en de black onyx stenen zijn prachtig en gewild. Je kunt met andere bijpassende ringen of oorbellen een mooie sieraden set samen stellen. De edelsteen hangers zijn er in verschillende soorten en maten. Van klein tot groot, cabochon of facet geslepen, met of zonder een bewerkte zilveren rand. Strak en minimalistisch of Bali style bewerkt. En het leuke is dat je vaak maar 1 ketting hoeft aan te schaffen, want je kunt elke keer een andere hanger dragen aan die ene ketting om er toch weer verrassend anders uit te zien.

facet geslepen citrien hanger

Bij Leelavadee kun je te kust en te keur. We hebben zelfs een collectie met unieke hangers. Handgemaakt en waar er maar 1 van is. Dus wil je iets speciaals dan moet je beslist een kijkje nemen bij onze unieke sieraden collectie.

unieke edelsteen hanger
 

Hangers combineren

Een tijdloze ketting, die je misschien al langer in je lade hebt liggen maak je weer hip en trendy met een mooie ketting hanger. Je kunt natuurlijk ook kettingen in verschillende lengtes dragen en aan elke ketting een andere ketting hanger hangen. Het leuke hieraan is dat je heerlijk kunt experimenteren en combineren. Wij hebben een groot assortiment zilveren kettingen in diverse lengtematen, van 40 cm tot wel 80 cm en alles ertussen in. De kettingen zijn er als schakelketting, snake ketting of een ketting met kleine bolletjes. Wat breder of smaller, ook hierin kun je kiezen uit de vele opties. Zo kies je gemakkelijk de zilveren ketting die het beste past bij de hanger.

zilveren ketting

Als je gaat combineren, we noemen dit ook wel layeren, kun je kiezen voor een zilveren hanger of hangers met een zelfde edelsteen maar je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van deze twee soorten. Of combineer verschillende natuursteen hangers met elkaar, dit kan soms een heel verrassend resultaat opleveren.

edelsteen hangers combineren 

Een ketting hanger kopen 

Ben je eruit welke hanger je wilt aanschaffen dan kun je deze gemakkelijk bestellen in de Leelavadee sieraden webshop. Je kunt zelf kiezen hoe je je sieraad wilt betalen. Is de betaling gelukt dan wordt de hanger of de hanger met de ketting nog dezelfde dag verzonden met PostNL. Je ontvangt in je e-mail nog een track en trace nummer zodat je kunt zien of je pakketje al onderweg is. Meestal zal de postbode je bestelling al de volgende dag bij jou thuis bezorgen zodat jij meteen die mooie hanger aan een ketting kunt gaan dragen. Wil je een kettingbedel als cadeautje voor iemand kopen dan kun je er ook voor kiezen om het naar een ander adres te laten sturen. Woont de persoon die je wilt verrassen op hetzelfde adres? kies dan voor een postpunt, dan blijft het een verrassing. Natuurlijk ontvang je de ketting of de hanger in een mooi sieraden doosje of sieraden zakje. Je kunt je sieraad daar ook in bewaren als je het niet draagt, dan blijft je sieraad heel lang heel mooi.
Ook kun je gebruik maken van de inpak service. Dan zorgen we dat er ook nog een mooi cadeaupapiertje met een strikje en een labeltje omheen komt. Zo geeft het sieraad nog mooier weg! 



Earspiration - welke oorbellen passen bij mij?
door Louisa
17 April 2024
Lees meer
Herfst sieraden
door Louisa
10 Oktober 2023
Lees meer
Grote ringen
door Louisa
25 Juli 2023
Lees meer