Onderhoud zilveren sieraden

Hoe houd ik mijn zilveren sieraden mooi?

Je zult het wel gemerkt hebben, als jij je zilveren sieraden wat langer draagt worden ze doffer van kleur en soms zelfs een beetje zwart. Dit komt omdat er stofjes in de lucht en op je huid zitten die een chemische reactie aangaan met het zilver. De stofjes die vrijkomen uit je huid zijn afhankelijk van wat je hebt gegeten of gedronken (alcohol) en eventueel van medicijnen die je hebt gebruikt. Een zilveren sieraad dat verkleurt is dus heel normaal. Met onderstaande Leelavadee Jewelry tips houd je jouw favoriete zilveren sieraden langer mooi en shiny.

Tips:

  1. Poets je sieraden regelmatig met een zilverpoetsdoekje
  2. Zorg ervoor dat je zilveren sieraden niet in aanraking komen met chloor, zoutwater, ammoniak, chemicaliën en bleekmiddel
  3. Als je gaat schoonmaken, slapen, douchen, zwemmen, sporten en baden kun je de sieraden beter af doen. Kijk ook uit met cosmetica, parfum en haarlak.
  4. Doe je sieraden pas om nadat je jezelf hebt opgemaakt/verzorgd
  5. Draag je jouw sieraden niet, berg ze dan op in bijvoorbeeld een sieradendoos.
  6. Wordt je zilverpoetsdoek zwart gooi m dan zeker niet in de wasmachine. De zilverpoetsdoek houdt zijn werking ook wanneer deze zwart is.

Zilveren ringen met natuursteen reinigen

Ook een zilveren ring met natuursteen reinig je het best met een zilverpoetsdoek. Gebruik zeker géén zogenaamd zilverbadje. Het zilverbad zal namelijk je prachtige natuursteen beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Leelavadee Jewelry adviseert eigenlijk altijd een zilverpoetsdoek en is geen fan van chemische middelen om zilver te reinigen. Doorgaans zijn de middelen zeer agressief en ook nog eens slecht voor jezelf en het milieu.

zilverpoetsdoekje